Чернівці побили рекорд Гіннеса! Вишиванка - це стильно!


Сьогодні, 5 квітня, відбулося 4-е щорічне масове дійство «День вишиванки», яке започаткували чернівецькі студенти факультету історії, політології та міжнародних відносин ЧНУ ім. Ю. Федьковича. З кожним роком наше свято ставало все більшим та глобальнішим. А цього року було вирішено побити рекорд книги Гінесса: одночасно в одному місті зібрати найбільше в світі людей одягнених у вишиванки. І хочу повідомити, що за попередніми даними сьогодні Чернівці увійшли в історію. Близько 15.00 на Центральній площі нашого міста було присутньо понад 4000 людей вдягнених у вишиванки, а це означає, що попередній рекорд в 3228 людей побито!
Однак хочу наголосити, що побиття рекорду книги Гіннеса не було основною метою. Найголовніше чому цю акцію було придумано — це нагадування всім про свої «корені», свою історію та традиції. А Буковина завжди була мультикультурним регіоном, де завжди мирно проживали представники різних національностей. Тому й зараз дуже приємно було бачити різноманітні вишиванки на площі, веселі й  задоволені обличчя учасників свята, яка пройшло в чудовій атмосфері, і я переконаний воно запам'ятається багатьом й на довго. Надіюсь, що наступного року наше свято стане загальноукраїнським й об'єднає представників всіх регіонів країни!

15 коментарів

Галина Єреміца
Чекатиму.Я теж виставлю.
Наташа Борісова
Було дійсно круто) Приємно, що саме на нашій кафедрі започаткували таку приємну традицію))
Галина Єреміца
І її треба постійно підтримувати і розвивати!
Захар Подкидишев
Зарайський написав, що було побито рекорд України. Так який рекорд бкло побито? Чи може я чогось не розумію?
Ольга Боярчук
Це свято справді зближує людей, підносить дух і розумієш, що якщо стільки людей виявили бажання прийти на флешмоб, значить їм не байдуже їх майбутнє! Це радує)
Надія Григоренко
Ненавиджу натовпи.
Але все-таки прийшла.
Сергій Бостан
Акція була започаткована на кафедрі Міжнародних відносин факультету історії, політології та міжнародних відносин. Що стосується який саме рекорд, то Книга рекордів Гіннеса має свої представництва майже в кожній країні, які й займаються веденням статистики рекордів в своїх країнах. В Україні так само є книга рекордів України, яка входить до загальної книги рекордів Гіннеса, таким чином побиваються два рекорди одночасно: загальноукраїнський та світовий.
Наташа Борісова
На нашому факультеті:)
Олексій Пономаренко
Ну дочікайтесь офіційних результатів перш ніж ствердно щось говорити. А поки можно просто розповідати про гарне свято, а після підрахунку можнабуде і про рекорд поговорити. А то як так думаю, що якщо підрахунок буде меншим, то в усьому буде винний той міліціянт, який комусь десь ляпнув про 4 тисячі і всі розтиражували це повідомлення)))
Сергій Бостан
Я говорив не про міліціанта, який надав комусь інформацію. Мова йде про достовірні джерела.
Сергій Бостан
Колеги, друзі: Офіційні результати — 4 186 осіб одночасно вдягнених у вишиванки в одному місці — рекорд встановлений всіма нами в Чернівцях 5 травня на Центральній площі! Всіх вітаю!!!
Галина Єреміца
Вітаю всіх нас!!! Але маленьке уточнення — офіційні результати — 4189 осіб, які одночасно зібралися у вишиванках.
Сергій Бостан
Точно, дякую Галино )) Я одразу після брифінгу написав, й у вирі емоцій недогледів. Справді офіційна цифра 4189 осіб. Взяли попередній рекорд з запасом ))
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте